Het  MENTAAL FYSIEK FIT programma wordt in module vorm gegeven. Na een probleem analyse worden diverse modules ingezet. De gekozen modules zullen minimaal nodig zijn om de intrinsieke motivatie te vergroten om het beoogde resultaat te bereiken. Elke module kan los ingezet worden in de vorm van een workshop of worden aangepast. Tevens bestaat de mogelijkheid modules op maat naar probleemgebied te laten ontwerpen. Hierbij kan gedacht worden aan thema’s zoals bijvoorbeeld, omgaan met rugklachten, omgaan met pijnklachten, tiltechnieken, problematiek bij zittend werk en dergelijke.

De modules vergroten het gezondheidsbewustzijn door kennis, inzicht en het trainen van vaardigheden/gedrag. Door verandering van je mindset zal structureel gezondere keuzes gemaakt worden. 

 

Modules

 

1   Een gezonde leefstijl, hoe bereik je dat?

Inhoud

 

Vaak willen we van alles, maar waarom handelen we daar niet altijd naar? Als je begrijpt hoe je efficiënt effectief je hersenen kan aansturen wordt het behalen van doelen ineens een stuk makkelijker.  

2  Je gezondheid de baas

Zolang gezondheid niet tot je hoogste waarde behoort, is willen alleen niet voldoende om te kunnen veranderen. Hoe vergroot je je motivatie zodat je gezonde keuzes gaat maken?

3  Gedrag/emoties de baas

Ingesleten gedrag veranderen is niet makkelijk. Achter elk ongewenst gedrag schuilt een complex proces dat ongewenst gedrag in stand houdt. Maar in wezen kan iedereen  veranderen. Het is een vaardigheid die te trainen is.  

4  Stress de baas

Stress werkt ‘vergiftigend’ en vertroebelt je geest. Hoe pak je energievreters aan en hoe leer je omgaan met niet beïnvloedbare factoren.  Een ontspannen geest creëert ruimte, brengt positieve energie, brengt je dichter bij je kern en leidt tot keuzes die dichter bij jezelf staan. 

5  Werken aan je fysieke fitheid

Leer met minimale investering efficiënt effectief aan je conditie te werken. 

6  Tijd- takenmanagement 

Efficiënt effectief werken met het minste energieverbruik, wie wil dat nu niet? Leer juiste prioriteiten stellen en breng een goede structuur aan in jouw werkwijze. 

7  Ontspannen, hoe, wat, waar, wanneer?

Ontspanning is een noodzakelijke voeding voor lichaam en geest. Als je patroonmatig slecht toe komt aan ontspannen neemt de kans op overspannenheid toe. Uiteindelijk kan het zelfs leiden tot een burn out. In deze module leer je middels ontspanningstechnieken, ontspanning te ervaren en dit in je dagelijkse leven toe te passen.

8  Verbeter je werkklimaat 

Een gezonde werkomgeving zorgt voor een creatieve geest, meer werkplezier en betere prestaties. Inventariseer de energievreters rondom je werk en pak ze één voor één aan. 

9  Mentaal fysiek fit thuiswerken

Thuiswerken is gedwongen een trend geworden. Na eerst de voordelen te hebben ervaren blijken er nu ook steeds meer nadelen naar boven te komen. Optimaliseer het thuiswerken door tips, tricks en werkplek- en werkhouding adviezen.

10  Leven vanuit je kern

Dichtbij jezelf blijven is niet altijd makkelijk. Hoe doe je dat? Wat levert het op?

11  Fit op school 

Waar loop je tegenaan? Wat zijn aandachts- en verbeterpunten en hoe pak je ze aan?

12  Module op maat

Modules kunnen op maat aangevraagd worden. Voorbeelden van Modules op maat kunnen bijvoorbeeld zijn: tiltechnieken, omgaan met chronische pijn en/of omgaan met rugklachten.

photo 1484712401471 05c7215830eb
“Hoeveel heb jij ervoor over om zo lang mogelijk gezond te blijven?”