Welkom bij

MENTAAL FYSIEK FIT!

Mijn naam is Lydia So, geboren in 1969 in Eindhoven met roots in Indonesië. Door mijn fysiotherapie studie ben ik naar Leiden verhuisd. Sindsdien ben ik in deze omgeving gesettled en vorm ik samen met mijn lieve vriend en onze twee leuke eigenzinnige tiener dochters een gezin.

pasfoto 5 zwart wit vanilla gesneden kopie e1633606608614

Opleidingen/cursussen

 • Fysiotherapie
 • Aerobic en Step docent
 • Medisch fitness instructeur
 • NLP practitioner, NLP master
 • Rugfit instructeur
 • Leefstijlcoaching (GLI interventie) in opleiding

 

Werkervaring

 • Fysiotherapeut in diverse praktijken
 • Mentor/Coach voor jongeren bij Stichting JES Rijnland
 • Beweging op muziek aan ouderen bij Activite
 • Re-integratie coach, sport & recreatie coördinator en relatie manager bij de Gezonde Zaak (verzuim interventie bedrijf)
 • Re-integratie coach gedetacheerd bij NS en Arboned (via de Gezonde Zaak)
 • Bedrijfsfitness coördinator gedetacheerd bij Heerema Marine Contractors
 • Medisch fitness instructeur, Personal trainer bij Body Check
 • Aerobic, Step, Spinning docent bij het Leids Universitair Sportcentrum
 • Testliner voor NOC NSF (het afnemen van gezondheids- en fittesten)
 • Tacoyo trainer (total body workout training) op franchise basis
 • Train je Fit, eigen training als zelfstandige in aerobic, body shape, hardloop training, bootcamp
 • Trainer 50 plus bij gymvereniging Stompwijk

 

Wat mij beweegt…

…IN MIJN JEUGD

Als kind werd ik gedreven door sport. Ik leefde ervoor. Door mijn fanatisme bracht me dit ooit tot clubkampioene van de jeugd bij tennis, bij volleybal tot de 3e plaats bij de landelijke jeugdkampioenschappen, en met jeugd schaken op de 2e plaats van de clubledenranglijst. Sport was mijn leven.

…IN MIJN JONG VOLWASSEN JAREN

Na mijn studie vond ik een nieuwe passie…, werk. Mijn diploma’s openden deuren. Veel leuke functies in verschillende branches kwamen op mijn pad. Ik ontdekte dat ik energie kreeg van contacten, trainen, motiveren en kennis overdragen. Ik had veel interessante  banen. Zo werkte ik jaren meer dan 50 uur in de week in verschillende functies voor verschillende werkgevers tegelijk. Mijn werk was mijn leven.

…IN DE OUDERSCHAPSJAREN

Totdat ik 36 werd. Zes jaar na mijn eerste ontmoeting met mijn huidige vriend kregen we twee schattige dochtertjes. Een nieuwe wereld ging voor mij open. Mijn fanatisme voor werk veranderde in een passie voor mijn kinderen. Na steeds minder uren te werken besloot ik uiteindelijk volledig voor mijn kinderen te gaan. Dit werd mijn nieuwe ‘werk’ project. Een nieuwe dimensie opende zich…, onthaast leven, mindfull zijn… . Ik had ruimte vrij en al snel ontdekte ik nieuwe hobby’s waar ik me fanatiek op ging storten. Ik nam vioolles, dit was een verlangen dat ik als kind altijd al had. En twee jaar later nam ik ook gitaarles, een wens dat ik als student had. Om toch met mijn werkskills actief te blijven ging ik vrijwilligerswerk doen. Ik werd jeugd coach/mentor bij de stichting JES Rijnland en ging beweging op muziek aan ouderen geven bij Activite.

DE GEBOORTE VAN MENTAAL FYSIEK FIT

In deze fase groeiden langzaam ideeën. Ik stond stil bij vragen als wat wil ik, wat vind ik belangrijk en waar krijg ik energie van. Ik krijg energie van het samenwerken en het verbinden met mensen. Ook word ik enthousiast van het geven en ontwikkelen van trainingen en het delen van kennis en ervaring. Zo ontstond het idee om het beste uit mijn ervaringen, opleidingen en werk te bundelen tot één programma met het thema gezondheid. Het programma moest vooral efficiënt en effectief  zijn met als doel de intrinsieke motivatie vergroten om blijvend in gezondheid te investeren.

Mijn concept werd geboren… 

MENTAAL FYSIEK FIT 

Mijn missie 

Ik zou mensen op mijn pad willen inspireren en intrinsiek motiveren tot het maken van gezonde keuzes.  Ik gun het iedereen om de voordelen van een gezond leven vanuit je kern te ervaren.

 

“Ware geluk komt niet van dingen, situaties of personen. Het is het vermogen om een positieve kant van elk verhaal te zien. Gelukkig zijn met jezelf opent de weg om moeiteloos gezonde keuzes te maken. Haal het beste uit alles wat op je pad komt!”

-Lydia

 

”Wat zou jij doen als je in je hele leven maar 1 huis zou krijgen om in te wonen? 
Hoe goed zou jij het dan onderhouden?  
dino reichmuth zlV1Ksvifvs unsplash 1
‘We krijgen maar 1 lichaam, en daar moeten we het voor de rest van ons leven mee doen.’ 

10 belangrijke lichaamssignalen die je niet moet negeren! klik hier